2017. október 14., szombat

Két (vagy max. négy) Windows-os gép hatékony kezelése billentyűzettel és egérrel

Úgy alakult, hogy az otthoni két monitoromból az egyik (amelyben volt tuner is) elkerült a nagyszülőkhöz. Így otthon egy monitor maradt előttem, és ilyenkor jön ki igazán az, hogy a jóhoz milyen könnyű hozzászokni :)

Szóval, maradt egy monitorom. Van viszont egy notebook-om is, ami így már elfért a megmaradt monitor mellett, és elkezdtem keresgélni, hogyan tudnám hatékonyan használni a két gépet.

Mindkét gépen Windows 10 van, és némi keresgélés után találtam is egy érdekes "Microsoft Garage" fejlesztést, Mouse without Borders névvel.

Megnéztem a hozzá kapcsolódó súgót is, és kíváncsivá tett az eszköz:
  • Legfeljebb 4 számítógép vezérelhető (ebből egyikük a "master", amihez a használandó billentyűzet, illetve egér hozzá van kötve)
  • A különböző gépek között megosztható a vágólap
  • A különböző gépek között lehetőség van egy, max. 100MB-os fájl "kopipészt" jellegű átvitelére (több fájl, illetve mappa átvitele nem támogatott, de már így is igen hasznos tud lenni)
  • Lehetőség van "ALL COMPUTERS" módra, amikor is minden csatlakoztatott gépen egyszerre mozog az egér és jelez a billentyűzet (szuper lehetőség pl. junior kolléga oktatására, ha azonos a monitorméret, és be van töltve teljes képernyőre a fejlesztőeszköz - látja a saját gépénél, hogy mi történik)
  • Van még képernyőkép készítési lehetőség is benne, de ezt nem használom, a Greenshot ott van minden gépemen :)

Egy szó, mint száz, feltettem mindkét gépre, és kipróbáltam. Egy hét után a munkahelyemen is kipróbáltam (két monitoros "fő gép" + 1 notebook összekötése, mert a notebook-on van telepítve olyan szoftver, amit szintén használnom kell egy ideig, de licensz okokból a "fő gépre" nem telepíthető). Így összességében eddig két hét otthoni, és egy hét munkahelyi tapasztalatom van.

Egy szóban: király :) Nagyon kényelmes, és újra van otthon "két monitorom". Igaz, nem annyira jó, mintha azonos géphez lenne kötve, mert azt pl. nem tudom így megcsinálni, hogy "átdobom az alkalmazást" az egyik monitorról a másikra, viszont a leggyakrabban használt megosztásaim probléma nélkül működnek így:
  • egyik képernyőn a levelezés, másikon a "fő alkalmazás", amivel épp foglalkozom
  • egyik képernyőn könyv / cikk / leírás / dokumentum, amit felhasználok éppen a másik képernyőn levő programban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése